17.02.2011 : Khamis
hr ni Pn. Ie masak LONTONG aje utk lunch + dinner sekali. masak sekali je sehari cz bknnya ramai yg nak makan. pehtu semua jenis makan cikit-cikit aje so berbaloi-baloi masak sekali je sehari.
KUAH LONTONG
bahan kisar :
bawang besar , bawang merah , bawang putih
serai , udang kering , kunyit hidup
bahan lain :
fucuk , suun , udang , santan
garam , gula
sayur kali ni :
kobis , bunga kobis , lobak merah
kacang buncis , cili merah
cara :
1 : masak bahan kisar bersama santan sehingga sedikit mendidih
2 : masukkan bahan lain & sayur-sayuran
3 : masak hingga sayur sedikit lembut
4 : sedia dihidang
Kuah Lontong dimakan bersama Nasi Himpit & Sambal Ikan Bilis
Tiada ulasan:
Catat Ulasan