15.12.2010 : Rabu : Dapur Rumah Hijau
Hari ni Pn. Ie masak " Vercimelli Carbonara " untuk makan malam. dah 2 hari Pn. Ie masak makanan selain nasi cz En. Han tetiba je sakit tekak. semalam dah buat kuey teow tom yam so hari ni layan western style pulak.
walaupun Pn. Ie langsung tak pandai masak WESTERN tapi kita guna apa yg ada di pasaran. hik..... cukup senang, mudah & SEDAP gak. Anak-anak Pn. Ie tersangatlah suka cz konon-konon makan macam kat Pizza Hut je.
VERCIMELLI CARBONARA
Bahan - bahan :
1 tin kecil PREGO warna biru ( cream cendawan )
1/3 plastik vercimelli ( San Remo )
2 biji bawang putih
8 ekor udang saiz S
sedikit serbuk lada hitam
sedikit stok ayam
Cara - cara :
1 : tumis bawang putih & udang
2 : masukkan isi PREGO
3 : tambahkan serbuk lada hitam & stok ayam
4 : biarkan menggelegak, masukkan vercimelli ( yg dah siap direbus )
5 : sedia dimakan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan