Sabtu, Januari 21, 2012
apam tepung beras
MAMA dah cuba resepi ni & dah DUA kali masak masa dalam pantang ni. boleh makan kuih ni so masak sendiri je lah. dapat banyak sikit & tak payah susah2 g beli.
APAM TEPUNG BERAS
BAHAN :
1 cawan nasi putih
1 1/4 cawan air
2 cawan tepung beras
1 cawan gula pasir
1 sudu teh mauripan / yis
sepeket ENO
CARA :
1/ blender nasi & air sampai halus
2 / tuang dalam bekas dan campurkan semua bahan kecuali ENO. gaul sebati & simpan dalam bekas bertutup rapat selama 3-4 jam
3/ slepas diperap, campurkan eno & gaul sebati
4/ kukus selama 45 minit ( klu guna loyang besar ), 15 minit kalau guna acuan lompang yg warna merah tu
** Resepi dapat dari incik google
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan